Behandling :

Formålet med behandlingen er å lindre plagene og bedre fotens funksjon. Man anbefaler alltid å starte med ikke-operativ (konservativ) behandling som overveiende består i bruk av fornuftig skotyøy med bred form og god høyde til tærne. Sko med liten plass til fremfoten kan forverre tilstanden.

 

Avlastning av området (spesielt på innersiden av storetåens grunnledd) med polstring og innlegg mellom stortåa og tåa ved siden av kan lindre smertene. Tøyninger og strekninger av forfoten for å opprettholde leddbevegelighet anbefales. Nedkjøling med is etter at du har gått mye, kan dempe betennelse og lindre ubehag.

 

Dersom ikke ovennevnte konservative tiltak fører til tilstrekkelig symptomlindring kan man overveie kirurgisk korreksjon av feilstilingen. Kirurgi benyttes ved vedvarende smerter og ubehag som hemmer deg i dine daglige gjøremål. Det finnes over 150 forskjellige operasjonsmetoder beskrevet i litteraturen for korreksjon av hallux valgus. Valg av operasjonsmetode avhenger av graden av feilstilling, slitasjeforandringer i storetåens grunnledd, samt operatørens preferanser. Generelt sett vil større feilstillinger medføre korreksjon lenger opp på foten (proximalt på metatarsen).

Norsk Fot- & Ankelregister

Daglig leder : Overlege Fredrik Nilsen, tlf: +4745422944

E-mail : kontakt@ankelogfot.no

Adresse : Postboks 4950 Nydalen, Ortopedisk avd., 0424 OSLO

© 2014. Norwegian Foot- & Ankle Registry. All rights reserved.